2013 m. birželio 11 d., antradienis

Kaimiški kleckai su varške

Kaimiški "kleckai" su varške

 


Reikės :

0,5 kg maišelio varškės (kaimiškos, trupios. Galima naudoti užsilikusi kaimišką sūrį)
2 - 3 stiklinių miltų 
stiklinė pieno
žiubsnelis petruškų arba mėtų
druskos
kiaušinio

Gaminimas :

Į persijotus miltus po truputi pilame šiltesni pieną ,ir minkome kad tešla neliptu prie rankų. Jei reikia dedam dar miltų. 
Varškę sumaišome su žiubsneliu druskos, smulkintom mėtom ,imušam kiaušinį ir gerai išminkom.

Imam į ranka gabalėlį tešlos, formuojam blynelį , dedam šaukšteli varškės mases, sulipinam gražiai šonus ir dedam į verdantį vandenį, po akimirkos lengvai mentele atlipinam nuo dugno. verdam 10 minučių.
p.s.: jei norit estetiškų ir vienodų kleckiukų, kočiuokit tešla ir su stikline formuokit vienodo dydžio apskritimus. :)

Padaža dažniausiai gaminu iš tirpinto sviesto, grietines ir trečdalio sultinio kubelio. Galima puikiai pasigaminti ir iš pieno bei miltų.

Skanaus!


1 komentaras: